// Thirrjet

Jeni të interesuar mbi programin European Solidarity Corps?

Europartners Development ka përgatitur një e-leaning video me qëllim ofrimin e informaciont për të Rinjtë apo organizata të punojnë më të rinjë mbi këtë program.

European Solidarirty Corps është program i BE-së që promovon dhe nxit vullnetarizmin e të rinjtve në Europë.

Përmes kësaj video do të mësoni cilat janë mundësitë për tu përfshirë, për të aplikuar, të njiheni me kriteret dhe tematikat e mbështetura nga ky program. 

22 Qer 2021

Jeni të interesuar mbi Programin Europian dedikuar të rinjve ERASMUS+?

Europartners Development ka përgatitur një e-leaning video me qëllim ofrimin e informaciont për të Rinjtë apo organizata të punojnë më të rinjë mbi këtë program.

Erasmus + është progami më BE-së që mbështet të rinjtë në fusha si arsimi, trajnimi dhe sporti.

16 Qer 2021

A e dini se Bashkimi Evropian investon në instrumenta finacaiar për të rinjtë dhe organizatat rinore? Në kuadër të projektit “Të Rinjtë Shqiptar për Integrimin në BE”, Europartners Development ka përgatitur një manual ku prezantohen Instrumentet e Financimit të Bashkimit Evropian për të Rinjtë dhe Organizatat rinore.  

16 Qer 2021

Shqipëria, prej vitesh është e përfshirë në procesin e Integrimit në Bashkimin Evropian, i cili përbën një nga qëllimet më të rëndësishme për vendin.  Pavarësisht rëndësisë strategjike përfshirja dhe roli i organizatave rinore dhe të rinjve në këtë proces nuk është ende aq i dukshëm siç kërkohet nga BE dhe politikat e miratuara nga institucionet e saj.

08 Mar 2021

Të kuptosh funksionimin dhe politikat e Bashkimit Evropian nevojitet fillimisht të njohësh bazat e themelimit të këtij organizmi dhe asaj që qëndron në thelb të këtij koncepti. Përfshirja e të rinjve apo qytetarëve në dialogun për anëtarësimin evropian kërkon së pari në njohjen e larmishmëri të gjërë dijesh mbi atë çka përfaqëson BE si institucion, si funksionon dhe çfarë ofron për qytetarët e vendeve anëtare apo ato aderuese siç është Shqiperia.

27 Gsh 2020

Jeni një organizatë e shoqërisë civile, organizatë rinore apo grup informal dhe dëshironi të zhvilloni një aplikim në rogramet që financon Bashkimi Evropian? Stafit të organizatës tuaj i mungojnë aftësitë dhe eksperienca e nevojshme për të përgatitur një projekt të suksesshëm dhe cilësor?

29 Kor 2020

TRAJNIM: RRITJA E KAPACITETEVE TË ORGANIZATAVE RINORE DHE TË RINJVE NË APLIKIMIN E PROJEKTEVE TË BE-SË

8-9-10 QERSHOR, 2020

26 Maj 2020

Prej 9 Marsit, vendi ynë është prekur nga virusi #Covid19, duke u përfshirë kështu në  listën e shteteve të prekura nga pandemia globale. Me VKM nr. 243, dt. 24.3.2020, u shpall Gjendja e Fatkeqësisë Natyrore dhe janë në zbatim masa kufizuese me qëllim parandalimin e përhapjes në shkallë të gjerë të Koronavirusit në Shqipëri.

29 Pri 2020

Ministria e Punëve të Jashtme ka informuar sot shtyrjen e afatit për aplikimin në kuadër të Thirrjes së Dytë për projekt-propozime të Programit Interreg ADRION.

Afati i ri për dorëzimin e aplikimeve është ditën e premte datë 29 Qershor 2018, ora 13.00

Njoftimin e plotë mund ta aksesoni në portalin e MEPJ në linkun më poshtë:

26 Qer 2018